Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@mvkepviselo.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

 

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2006. évi 5. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni, illetve a figyelmét felhívni:

-           2005-ben kis mértékben emelkedett az OMMF hatáskörébe tartozó területeken a három napot meghaladó keresőképtelenséget okozó munkabalesetek száma. Ezen belül kedvező, hogy jelentős mértékben csökkent az előző évhez képest a halálos, egyéb súlyos, csonkulásos kimenetelű munkabalesetek száma. A balesetek alakulásáról honlapunk MUNKABIZTONSÁG alfejezetében tájékozódhat. Ugyanitt megismerheti a 2005. IV. negyedévben bekövetkezett halálos munkabalesetek körülményeit.

-           Befejeződött az OMMF területi Munkabiztonsági, Munkaügyi Felügyelőségeinek regionális átszervezése. Az OMMF regionális területi szerveiről, vezetőiről és elérhetőségeiről honlapunk AKTUÁLIS, HÍREK alfejezetében tájékozódhat.

-           Április 28. minden évben a munkahelyi balesetekben megsérült, vagy meghalt munkavállalók emléknapja. A 2006. év központi emléknapjának programjáról honlapunk RENDEZVÉNYEK alfejezetében tájékozódhat.

Kérjük, hogy adója 1 %-át ajánlja fel Alapítványunk támogatására. Amennyiben Alapítványunkat támogatásra méltónak találja, a szükséges rendelkező nyilatkozatot megtalálja honlapunk FIGYELEMFELHÍVÁS alfejezetében.

 

 FIGYELEM! 

A BACOU HUNGÁRIA KFT. ÉS A ROBOTEX KIADÓI ÜZLETÁG KFT. GONDOZÁSÁBAN MEGJELENT:

A 89/686/EK IRÁNYELV SZERINTI EGYÉNI VÉDŐESZKÖZÖK VONATKOZÓ SZABVÁNYAI ÉS A TERMÉKEKEN FELTÜNTETETT JELÖLÉSEK JELENTÉSEI” című plakát.

A plakát tartalma kiegészült a 2/1998. (I.16.) MÜM rendeletben előírt munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi jelzésekkel.
A PLAKÁT A ROBOTEX TÁBLA-KIADVÁNY SZAKÜZLETÉBEN INGYENESEN ÁTVEHETŐ. (1138 Budapest, XIII. ker. Tomori köz 13.)

 

ÚJ OKTATÓ DVD 

A Mountex Kft a Munkavédelmi Alap támogatásával elkészítette a „Magasban biztonságban - Kötéltechnika a magasban végzett munkák szolgálatában” című oktató és ismeretterjesztő filmet. A filmhez az érintett cégek, érdeklődők ingyen juthatnak hozzá. További információ a mountex@mountex.hu e-mail címen és honlapunk TAPASZTALATCSERE alfejezetében található.

 

TEKINTSE MEG honlapunk ÜZLETI VILÁG alfejezetét, ahol korszerű védőfelszerelések, készítmények, szakanyagok, beszerzési, oktatófilm készítési lehetőségekről tájékozódhat.

 

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért nevében:

 

Hartai Ferenc