Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@mvkepviselo.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

 

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2006. évi 8. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.)    A Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány XII. Országos Fórumát 2006. június 8-9-én tartották Siófokon.

A fórumon 170 munkavédelmi képviselő vett részt, 11 kiállító mutatta be korszerű termékeit. Az Európai Munkavédelmi Ügynökség Magyarországi Fókuszpontja kiállításon mutatta be tevékenységét, dokumentumait.

Az Országos Fórumról készült tájékoztatót és a fórum állásfoglalását honlapunk KÉPVISELŐI FÓRUMOK alfejezetében olvashatja.

2.)    Az Európai Munkavédelmi Ügynökség meghirdette a „Kezdeményezés az egészséges munkahelyért” (KEM) akciót. A KEM akcióprogram célját, tartalmát és a rendezvények ütemezését honlapunk AKTUÁLIS alfejezetében olvashatja.

3.)    Megjelent a „Munkavédelmi felügyeletek együttes útmutatása a munkahelyi kockázatértékelés végrehajtásához.” (Munkaügyi Közlöny 2006/4. szám)

Az útmutatást honlapunk MUNKABIZTONSÁG alfejezetében olvashatja.

4.)    A munkabalesetek 2006. I. negyedévi alakulásáról honlapunk MUNKABIZTONSÁG alfejezetében tájékozódhat. Ugyanitt megismerheti az I. negyedévben bekövetkezett halálos munkabalesetek körülményeit is.

5.)    Az Európai Munkavédelmi Ügynökség 2006. évi első Fókuszpont értekezletéről honlapunk MAGYAR FÓKUSZPONT alfejezetében olvashat beszámolót.

6.)    Felhívjuk a figyelmet a VERLAG DASHÖFER Szakkiadó új kiadványára. A havonta megjelenő „Munkavédelmi Tippek” című új szakfolyóirat a legújabb munkavédelmi szakinformációkat tartalmazza.

A kiadványról részletesen tájékozódhat honlapunk FIGYELEMFELHÍVÁS és ÜZLETI VILÁG alfejezetében.

 

Az Alapítvány nevében

 

Hartai Ferenc