Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@mvkepviselo.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím! 

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2006. évi 6. számában az Európai Unió Munkavédelmi Ügynökségének 2006. évi akciójáról, valamint az Ügynökség működésének 10. évfordulójáról és a 2006. évi európai akcióhoz csatlakozó pályázatokról kívánjuk tájékoztatni. Egyúttal felhívjuk a figyelmet a közelmúltban hatályba lépett új munkavédelmi rendeletekre.

 

Az Európai Unió Munkavédelmi Ügynöksége 2006-ban kampányt indított a fiatal dolgozókat érő munkahelyi balesetek megelőzésére. Egyúttal lehetőséget nyújt mindenki számára a „Biztos kezdet” elnevezésű kampányban való részvételre, melynek célja, hogy a dolgozó, illetve a munka világában hamarosan belépő fiatalok számára biztonságosabbá és egészségesebbé tegye a munkahelyeket. Az Ügynökség kampányát szükségessé teszi az a tény, hogy az Eurostat adatai alapján a 18-24 évesek körében a balesetek gyakorisága 50 %-al magasabb, mint bármely más korosztálynál.

Az Ügynökség egyúttal felhívást bocsátott ki az „Európai Helyes Gyakorlat Díjért” való részvételre, videofilm pályázatot hirdetett „Biztos kezdet … Az év fiatal európai filmese” címmel. Az Ügynökség által a témában közreadott dokumentumait honlapunk MAGYAR FÓKUSZPONT alfejezetében olvashatja.

Az Európai Unió Munkavédelmi Ügynöksége 1996-ban kezdte meg tevékenységét. A 10. évforduló  alkalmából az Ügynökség rendkívüli ülést tartott. Az ülésről szóló beszámolót honlapunk EURÓPAI UNIÓ alfejezetében olvashatja.

FIGYELEM!

Új munkavédelmi rendeletek léptek hatályba.

A munkahelyek kémiai biztonságáról szóló 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet módosítása (13/2006. (III. 23.) EüM-FMM e. r. 2006. április 15-én lépett hatályba.

Ugyancsak 2006. április 15-én lépett hatályba az azbeszttel kapcsolatos kockázatoknak kitett munkavállalók védelméről szóló 12/2006. (III. 23.) EüM rendelet is.

TEKINTSE MEG honlapunk ÜZLETI VILÁG alfejezetét, ahol korszerű védőfelszerelések, készítmények, szakanyagok beszerzési, oktatófilm készítési lehetőségekről tájékozódhat.

Kérjük, hogy adója 1 %-át ajánlja fel Alapítványunk támogatására. Amennyiben Alapítványunkat támogatásra méltónak találja, a szükséges rendelkező nyilatkozatot megtalálja honlapunk FIGYELEMFELHÍVÁS alfejezetében.

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért nevében:

 

Hartai Ferenc

 

Hírlevelünkre fel- ill. leiratkozhat ide kattintva.