AKTUÁLIS, HÍREK
FIGYELEMFELHÍVÁS
TANÁCSKOZÁSOK

Érdekegyeztetés
Képviselői fórum
Rendezvények

EURÓPAI UNIÓ
JOGI ISMERETEK
MUNKABIZTONSÁG
MUNKAEGÉSZSÉGÜGY
KÉMIAI BIZTONSÁG
SZABVÁNYOSÍTÁS
BALESETBIZTOSÍTÁS
EGYÉNI VÉDŐESZKÖZ
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK

Választás
Oktatás, képzés
Működés
Együttműködés

TAPASZTALATCSERE
KIADVÁNYOK, SEGÉDLETEK
KAPCSOLATOK

Intézmények
Folyóiratok
Közlönyök
Civil kapcsolatok

FÜGGELÉK
HÍRLEVÉL
Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485
E-mail: alapitvany@mvkepviselo.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: FŐCZE LAJOS

EURÓPAI UNIÓ

Az Európai munkavédelmi és Munkaegészségügyi Ügynökség sajtóközleménye


Az Európai Ügynökség online fórumot indít

a munkavédelmi és munkaegészségügyi információk cseréje érdekében


Az Európai Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Ügynökség, melynek székhelye a spanyolországi Bilbaóban van, az interneten elindította az első munkavédelmi és munkaegészségügyi online fórumot. E kísérleti projekt lehetőséget fog biztosítani az Euópai Unióban és azon kívül dolgozó munkavédelmi és munkaegészségügyi szakemberek számára véleményük , tapasztalataik cseréjére.


Az ingyenes szolgáltatás első lépése egy web alapú faliújság lesz, melyre a tagok üzenetek formájában feltehetik kérdéseiket, véleményüket, bejelentéseiket stb. A fórum további fejlődésével lehetőség nyílik újabb rovatok, pl. gyakran feltett kérdések közzétételére is. A programot úgy fejlesztették ki, hogy alapvetően 5 kísérleti nyelven legyen használható, de kezelni tudja a más nyelveken érkező információkat is.


Az Online Fórum legfőbb célja, hogy ösztözözze a munkahelyenadódó munkavédelmi és munkaegészségügyi problémák gyakorlati megoldásaira vonatkozó információk terjesztését és cseréjét, elősegítse a vélemények ütköztetését és rámutasson a szakembereket leginkább érdeklő problémákra. Külön rovatot nyitnak az egészségvédelem és a munkahelyi stressz témájában.


Bár a fórum nyitva áll minden rdeklődő számára, főként olyan munkavédelmi és munkaegészségügyi feladatokkal foglalkozó szakembereke számára készült, mint a munkavédelmi vezetők, felügyelők, tanácsadók, a vállalatok/telepek/projektek vezetői, munkavédelmi képviselők és munkavédelmi megbízottak.


Az Európai Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Ügynökség igazgatója, Hans-Horst Konkolewsky bízik abban, hogy a fórum hatékony eszköznek bizonyul majd a munkavédelmi és munkaegészségügyi problémák munkahelyi megoldásában Európa szerte. A munkavédelmi megbízottak és szakemberek számára már nagyon hiányzott a lehetőség, hogy megbeszélhessék egymással közös gondolataikat, és igénybe vehessék egymás segítségét. Az Ügynökség által biztosatott fórum segítségével minden érdekelt hozzáférhet a munkavédelmi és munkaegészségügyi problémák megoldására jelenleg használt módszerekhez, és megbeszélheti a részleteket. Az Ügynökség számára ugyanakkor lehetővé válik, hogy közvetlenül szembesüljön a munakvédelmi és munkaegészségügyi szakemberek mindennapi problémáibal.


Ez az ingyenes szolgáltatás a következő internetcímen érhető el: http://europo.osha.eu.int/good_practice/forums


További információ:

Sajtókapcsolatok: Andrew Smith vagy Alun Jones. Európai Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Ügynökség, Tel.: +34-94-47-95-733 vagy +34-94-479-4377

emailek: smith@osha.eu.int vagy jones@osha.eu.int

Egyéb információk:

Európai Munakvédelmi és Munkaegészségügyi Ügynökség. Gran Via 33. E-48009 Bilbao, Spain. Email: information@osha.eu.int

Fax: +34-94-479-4383


Háttérinformációk:

  1. A Good Practice online fórunra vonatkozóan további információ található a következő címen: http://europe.osha.eu.int/good_practice/forums/bg.html

2. Az Európai Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Ügynökséget az Európai Unió alapította azzal a céllal, hogy gondoskodjon a munkavédelmi és munkaegészségügyi információs igények kielégítéséről. A spanyolországi Bilbaóban szkelő Ügynökség feladatának tartja oly módon, hogy ösztönzi a műszaki, tudományos és gazdasági információk áramlását a munkavédelmi és munkaegészségügyi kérdésekkel foglalkozó valamennyi fél között.


vissza