Ivóvíz, védőital!

 

 

„Itt van az ősz, itt van újra”

„Itt van az ősz, itt van újra” és vele együtt beköszönt a hűvös, majd a hideg idô. A védőital ellátás néha és helyenként akadozik a MÁV ZRt. egy-egy munkahelyén. Egyéb társaságoknál, hol jogutódlással kihelyezett vasutas munkatársnők, munkatársak végzik munkájukat nem általánosan, de fokozottabban jelentkező probléma az ivóvíz, védőital biztosítása.

A félreértések elkerülése végett, vizsgáljuk az alaphelyzettől e munkáltatói kötelezettséget.

Mvt. 24. §. Minden munkavállaló részére biztosítani kell megfelelő mennyiségű, az egészségügyi előírásoknak megfelelő minőségű ivóvizet. Tehát míg a munkavállaló munkahelyén odalép az ivóvíz csaphoz és a nevére kiadott pohárba tölt, az ivóvíz biztosított. Hadd ne soroljam azon számtalan munkakört (változó munkahely), ahol a munkavállalót ilyen módon nem lehet ellátni ivóvízzel. Ez esetben tárolóedényt kell biztosítani, mely az egészségügyi előírásoknak megfelel.

A ceglédi kanna nem felel meg, de például a hőtároló (termosz) igen. A termosszal rögtön egy másik problémát is áthidal a munkáltató, mert így biztosítható (meleg környezet) a megfelelő hőmérsékletű ivóvíz. Az ivópohár biztosítása egészségügyi okokból szintén fontos. Amennyiben a munkáltató nem tudja biztosítani az előbb említett módon a vezetékes ivóvizet, szikvíz vagy ásványvíz biztosításával kell kiváltani az ivóvizet, ez esetben légköri hőmérséklettől függetlenül. Így előállhat munkáltatói szempontból az a kedvezőtlen helyzet, hogy hideg környezetben szikvizet, teát egyaránt biztosítani kell a munkavállalóknak. Mivel a védőital biztosításának részleteit kiválóan lehet szabályzatban, megállapodásban rögzíteni, így erre nem térek ki részletesen, ellenben rámutatok a védőital biztosításának egy gyenge pontjára.

 

Ez a hideg környezetben való munkavégzéssel összefüggésben biztosított tea szörp. Nagyon praktikus, hiszen leegyszerűsíti a védőital készítését, biztosítását. Persze a tea szörp porciózásával még nincs biztosítva a védőital. Attól válik védőitallá, hogy forró ivóvizet megfelelő termoszba töltve adják ki.

Azért írok bőven e témáról, mert van olyan társaság, ahol nem biztosítanak a munkavállalóknak védőitalt, mondván nálunk mindenki épületen belül dolgozik. Üzenem az érintetteknek, hogy térvilágítás vagy váltófűtés tudomásom szerint nem található épületen belül. Kérek minden munkatársnőt, munkatársat, hogy azon gazdasági társaságoknál, ahol nem történt munkavédelmi képviselő (MvK) választás, kezdeményezzék azt.

 

2004. május 1-tôl a legalább ötven főt foglalkoztató vállalatnál, melynek tevékenysége az Mt. alá tartozik, kötelező az MvK választás. Különbség az ÜT választáshoz képest, hogy ötven fő munkavállalói létszám alatt lehet választani. Egyetlen kitétel, hogy a munkáltatói jogosítványok az önálló telephely, részleg vezetőjét részben, vagy egészben megillessék.

 

Végezetül kérek minden Munkavédelmi Képviselőt, készüljünk a hideg időre a védőital tekintetében is. Amennyiben nem vagyunk biztosak egyes kérdésekben, bátran kérdezzük szervezetünket vagy hívjuk az OMMF zöld 06/80-204-292 telefonszámot.

A Munkabiztonsági, Munkaügyi felügyelők készséggel segítenek a Munkavédelmi Képviselőknek.

 

Pék Károly Ágoston

munkavédelmi képviselő